Harry Potter

Хогуортс

Picture
  Hogwarts училище за магьосничество и магия. В шест от седемте книги от поредицата действията, до голяма степен, се развиват в училището, като всяка от книгите с продължителност една учебна година. В последната част на Хари Потър главните герои ( Хари, Рон и Хармаяни ) не завършват своята последна годиа в Хогуортс ( мисля, че от миналия филм/книга става пределно ясно защо ). Но в седнмата книга Роулнг решава да включи училището в решаващата битка.
Роулинг се предполага, че тя може  по невнимание взела името  Хогуортс от завод (Croton capitatus), който тя бе видялa в Kew Garden известно време, преди да напише Хари Потър. Въпреки, че е измислено училище, за Hogwarts  беше наредено на  36-то място за най-добри шотландски учебни заведение в онлайн класиране.

 

Училище, местоположение и информация

   Дж. К. Роулинг казва, че като цяло Hogwarts трябва да бъде един огромен, криволичещ, доста страшно изглеждащ замък.В романите, Hogwarts се намира някъде в Шотландия.Училището има много магии и заклинания около него, които го правят недостъпно за Мъгали (т. е. не-магически лице) - те могат да не виждат училище, а само развалини и няколко предупреждения за опасност. В замъка има обширни игрища с полегати ливади, цветни лехи и зеленчуци, A езерото (наречено Черно езеро в четвъртия филм), голям гъста гора (наречен Забранения Гора), няколко оранжерии и други постройки.Трябва да се отбележи, че някои стаи и главното стълбище в училището са склонни да се движат. Компютри, телевизори и други електронни устройства няма да намерите в Хогуортс.   Радиостанциите обаче правят изключение.Роулинг обяснява това, като казва, че радиостанции не се захранват с електроенергия , а от магия. Образование в Hogwarts не е задължително, някои от учениците се обучават вкъщи, както е посочено в седмата книга.Не е ясно как се финансира Hogwarts, смята се, че  семействата плащат за учениците поне частично (когато каза семейства са в състояние)


Приемане

  Ученето в Хогуортс е по желание, но на всяко дете, което има магически способности му се отрежда място в мгическото училище. Hogwarts открива при раждане на деца и магически пише имената им в голяма пергаментов книга Всяка година, учител проверява книгата и изпраща писмо до деца, които ще са навършили единадесет години до 31 август. В писмото се съдържа и списък на на нещата които има нужда да се закупят, като учебници, униформа, и други неща, които учениците ще се нуждаят. От бъдещите ученици се очаква да си купят всички необходими материали, обикновено от магазини, които са скрити на  улица в близост до Charing Cross Road в Лондон. Ученците, които не могат да си позволят техните материали могат да получават финансова помощ от училище, както бе случаят с младия сирак Том Рийдъл.